fredag 19 augusti 2011

Norgesafari 2011 Tisdag 9/8

Denna dag hade vi tänkt åka till ett större älvutlopp i en närliggande fjord för att fresta plattfisken. Redan på kvällen innan blåste det dock upp och började regna så det hela var en ganska osäker affär.

När klockan ringde kl 7 tittade vi ut och beslutet att ta sovmorgon fattdes enkelt. Kl 9 steg vi upp och eftersom det blåste småspik fortfarande bestämde vi att visserligen åka till fjorden men utan båt och endast i studiesyfte sas. Norge är ett dyrt land att turista i vilket vi fick erfara på färjan, biljetten för en överfart med bil o tre pers gick på 139 norska. Tur att man inte måste jobbpendla där!

På eftermiddagen var både vi och vädret klara för lite fiske. Vi drog oss ner i lä bakom en udde och kunde få till ett litet kvällspass. Dan hittade en liten vik där han fick några Sandskäddor varav två var riktigt fina. Även en skaplig Vitling på 47 cm tog han. Plus de vanliga småfirrarna såsom Sej o Torsk förstås.

Peter o Benny hittade en liten grundtopp som höll massor med Småsej, där tog vi några till morgondagens mete. Några Lubbar och Långor hittade vi också.
Benny fick ett par Koljor och en mindre mattorsk. Bröt kl 22.


På soldäck.



Dan´s fina Sandisar



.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar