onsdag 24 augusti 2011

Norgesafari 2011 Fredag 12/8 Förmiddagspasset

Idag har vi planerat för två fiskepass, på förmiddagen blir det grunt pillmete i ett sund som förra året gav lite Plattfisk, Vanlig Knot men framförallt en kanonfin Fenknot till Tomas. Förra året upplevde vi att det nappade bra så länge tidvattnet steg eller sjönk men däremellan var det stiltje även i fisket.
Vi försökte anpassa tiden efter detta men det hjälpte tyvärr inte stort i år.

Sandmask är ett superbete för Plattfisk i tex Öresund och förra året hade vi noterat att det fanns gott om högar på stranden på just denna plats. Dan hade med sin grep och vi fick fatt i ett trettiotal maskar. Det brukar vara ett riktigt slavgöra, men sanden här var av sådan beskaffenhet att det var busenkelt. På denna strand var det vi hittade den döda Marulken.

Nu visade det sig att det inte hjälpte ens med sandmask, det var väldigt lite fisk hemma. Dan fick inte en enda fisk i sundet utan var tvungen att söka runt lite. Fann till slut lite Makrill, Torsk, Bleka Sej och en fin Vitling.

Peter fick ett par Torskar och en mindre Långa. Benny fick två Sandskäddor, skapliga, och lite smått skit, tex en Glyskolja.



Dans försök till landstigning på på grunt ebbvatten, det såg väldigt roligt ut, han stakar sig fram med grepen under ljudligt pustande...



Här gick det bättre!



Makrillfångst räddade middagen.



Dans Vitling, 52 cm. Fin.



Bland de allestädes närvarande trutarna sågs även en o annan mås. Denna trogna följeslagare tror vi var en unge av Tretåig mås. Ganska gullig faktisk.



.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar