måndag 15 augusti 2011

Norgesafari 2011 Fredag 5/8 & Lördag 6/8

Som tidigare nämnts blev vi bara tre st på årets norgeresa, Tomas fick ju lämna återbud. Synd men så kan det vara ibland. Meningen är att jag ska blogga dag för dag med början nu, men väntar på en skiva med bilder från Dan så det kan bli nån dags fördröjning...

Efter lite inledande strul med ett Canbussystem (dataslinga som finns i nyare bilar) i Peters VW Caddy som inte ville tala med belysningen på min båttrailer kom vi slutligen iväg kl 17,15, ett par timmar senare än tänkt var. Snabbyte av baklysen och kablage löste det hela.

Dan åkte direkt från sitt jobb, över Trollhättan och vi skulle mötas i Arvika för att varva körningen av två bilar på tre gubbar men han valde att köra vidare. Fem mil innan Dombås hann vi så ifatt honom och rastade ett par timmar tillsammans innan färden gick vidare.

Vid tiotiden på lördag morgon var vi framme på campingen. Det är alltså samma ställe som förra året men nu var inte stora huset ledigt så vi fick ta en stuga. Ganska ok med sängar och badrum men köket var katastrof. Trångt och uselt utrustat, Peter hade som tur var med sig halva sitt bohag hemifrån så vi överlevde trots allt.

Stugan skulle vi få först kl 12 så vi sjösatte båtarna och förberedde lite. Vi var allt bra sugna på att kasta lite från piren så länge men lyckades hia oss tills vi kommit i ordning med allt.

De campinggäster vi talade med hade alla samma budskap: Dåligt fiske! Sämsta de varit med om på många år. Bådade ju inte så gott precis men åt det fanns ju inget att göra nu. Det mest oroväckande var att de inte ens fick Makrill. Är inte den eller Sillen inne är det svårt att finna rovfisken också.

Fram på eftermiddagen drog vi något dämpade ut på fjorden för att ändå försöka få lite Makrill eller i värsta fall Småsej till agn.
Det visade sig att Sej fanns det plenty, värre var det med Makrillen, jag fick till slut två stackare.

På några timmars fiske fick vi Småsej, Makrill, Mindre kungsfisk, Glyskolja, Långa, Lubb, Horngädda o Hågäl. Allt smått och inga mängder av nåt. Nåja, det var ju inte helt dött tydligen.


Fikapaus på uppvägen. Tror det var i Laxå..


Mindre Kungsfisk och en Horngädda som Peter rökte på kvällen sen.



Bekännelse: Marulken hittade vi död på en strand.



.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar