söndag 12 september 2010

Norge Torsdag 26/8 Förmiddag

Idag tar vi en långtur till en närliggande fjord med en ö som blockerar tidvattenspassagen en bit in från mynningen räknat. Var ca 15 km dit men vädret var fint och lugnt så det gick väldigt bra att köra.

Avsikten är att finna ett ställe med kraftig tidvattenströn, kan vara bra fiske där har man ju läst. På bilden nedan syns ön och vi fann riktig hård ström i vänstra sundet mellan ön och land. Det var stående vågor och snuskiga virvlar som sörplade till lite här o var kring båten. Linorna gick ju inte rakt ner och ekolodet hade lite svårt att bestämma sig men det var från 10 meter ner till 35 i alla fall. Inte var det nåt fiske att tala om, Peter fick en Bleka på dryga kilot annars bara nån minitorsk o minisej.

Dan o Tomas tog andra sundet med lika klent resultat.
Vi började dock en bra bit innanför ön, det var 30-40 meter djupt men det var helt värdelöst, nån Knot och Sandskädda och Torsk men bara pyttisar. En klar besvikelse, det såg så lovande ut på sjökortet.
Vi metade mestadels med Makrillstrimlor men körde även med häcklor i olika storlekar.Så vackert det bara kan bli...Vi drog oss ut mot mynningen istället och gjorde som 4-5 tyskar, körde upp så nära vi vågade mot en stor fiskodling och driftade några hundra meter, förbi mynningen på lilla fjorden vi kom ifrån. Tyskarna verkade mest vara ute efter Makrill vilket vi tyckte vara var bra, då var ju de djupare vattenlagren ofiskade.

Makrill, Långor och några riktigt fina Vitlingar, Benny en på 54 cm 1100gr, Dan o Peter varsin på 49cm, blev skörden här. Plus nån art till i Dans båt.
Djupet gick från 125 meter upp till runt 50, bäst var det vid 80-90 m. Vi hann väl 4-5 drifter om jag minns rätt. Nu i efterhand skulle vi nog lagt ett pass till här egentligen. Potential.
Peter drillar o Benny krokar av en moppeslang (liten Långa)
Va i helvete é de här??? Peter krokade denna på 60 meters djup.

Utomjording på fyllan?


Peters Långa 4800gr
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar