onsdag 15 september 2010

Norge Fredag 27/8

Inspirerade av gårdagen sejar riggar vi för speedjigging och ger oss ut på fjorden. Efter nån timmes idogt pumpande utan ett påslag ger vi tappt. Speedjigging är heller ingen lek för en stackars åldring, ont i armar och rygg får man, men jädrar vilken rush när sejen klipper makken, det är värt plågan.

Ja, ja, nu blev det som sagt inget denna gång utan vi övergick till mete efter gyltor och kanske nån snultra. Det blev ett antal Blågyltor och några Glyskoljor, inga listfiskar dock. Gylta fiskar man oftast på 8-30 meters djup, rena sinekuren i jämförelse med djupfisket.

Vi använder också mycket lättare utrustning vilket ger god sport även på mindre firrar. Frysta oskalade räkor är det vanligaste betet. Snultror och Gyltor äter små kräftdjur och snäckor till vardags men tar gärna på räka. Det är ena snabba små djävlar så det är små krokar och god tillgång på agn som gäller. De rensar en krok på en bråkdels sekund när de är på det humöret.Första Blågyltan


Dan o Tomas begav sig till det vi kallar Havsörnsön, klicka på bilden och titta noga mitt i så kan man se en av örnarna. Det var ett föräldrapar med en unge vad vi kunde se. När vi slängde ut en liten uppblåst långa kom en av dem och tog den från vattenytan, mäktigt.


Örnen har landat


Tomas fick en Skärsnultra
Resultatet var ju inte överväldigande och inte vädret heller så vi for till affären och handlade mat och bensin istället. Man måste ta en liten paus för lite "vapenvård" ibland också, det går åt tackel och grejerna sprids omkring i både båt och fiskeväskor...
På eftermiddagspasset skulle det satsas på hajfiske och kanske nån annan art som jagar kvällstid. Vädret hade skärpt till sig och klarnat upp och framåt kvällen stod himlen i brand.
Fiskade lite grundare denna gång från 60-120 meter. Mindre flapper och vanliga paternostertackel med upphängare betat med makrillstimlor.
Det blev en del Blåkäxor men även några fina Hågälar + nån Lubb, inte till Peter förstås, han har nog inte rätta knycken, farbror Melker ;-)
Roligt med småhajar är att de ingen simblåsa har vilket gör att de oftast simmar tillbaks ner i djupet som inget hänt. Verkar klara ToR bra.


Hågäl 73 cm

Hågäl 72 cm


Oxå finBenny, Benny, kom... doublé på Blåkäxa, kom...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar