söndag 2 september 2012

Norgesafari 2012 Tis 21 augusti.

Långtur idag igen. Nu ut genom ett sund, ut mot öppet hav, Trondheimsleia. Ska man åka hit gäller det att vara på sin vakt och vända så snart det blåser upp. Vi drog järnet 17 km i ett sträck. Väl framme låg havet blankt. Mycket fisk på ekoloden. I kanterna mellan olika strömmar samlas gärna skräp, typ tång dyl. Däri hoppade det mängder med småfisk och under kunde man med blotta ögat se Makrillen gå förbi i stora stim.

Man snackar ståpäls lite nu o då, men detta var ett tillfälle jag nästan blev gråtmild i glädjen över att se ett levande hav. Det nappade direkt, vi fick både Torsk, Långa, Bleka och förstås Makrill, även om vi försökte undvika just den...

Efter nån timme krusade sig ytan och vinden kom, det blåste upp på några minuter och vi fick fly fältet. Drog oss in i lä i sundet. Benny o Peter hittade till slut ett ställe men riktigt fina Sandisar. Peter fick den största, 40 cm o jag en på 39 cm. Båda riktigt feta och de vägde in på exakt 700 gram stycket. Totalt blev det väl 6-8 st ihop, sen var det slut på det fisket.

Kastvindarna började bli besvärliga till och med här inne i sundet och vindriktningen skvallrade om att hemfärden över fjorden kunde bli otäck . Vi beslöt därför att dra oss hemåt.

När vi kom till sundets mynning besannades det vi anat, riktigt blåsigt med vita gäss och grova vågor.
-Nähä du, detta går inte jag ut i! Vi hittade en fin strand i lä och gick i land för att vänta ut vinden. Solen sken gott och jag somnade som en stock på piren. Dan o Christer gick bortåt o kastade från land. Nån Makrill blev resultatet.

Ja, va fasen tänkte jag o slängde på en jigg och tog några kast från piren. Se där, en fin Torsk på 69 cm!

Efter dryga tre timmar hade det mojnat såpass att det gick att fara hemåt. Sandskädda till middag.



Peter med fin Bleka.




Sandskädda 36 cm.





Benny´s båt i lä av piren.





Dan´s båt uppdragen. Klicka på bilden och observera vågorna på fjorden. Ingen lek...





.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar