måndag 3 september 2012

Norgesafari 2012 Ons 22 augusti.

Idag har vi planertat för två turer. En på förmiddagen och sen ett sent kvällsfike efter främst haj o Kummel. Morgonpasset artade sig bra, speciellt i Dan´s båt. De hittade ett sund som höll stor bleka. Högg snart sagt i varje kast. Många släppte men de fick ihop åtta finingar med en topp på 70 cm till Dan. Inte utan att Peter o Benny var lite avundsjuka när de visar sin fångst. Blekan är en riktig hårding till fisk. Hugger hårt och rusar hårt.

Peter o Benny satsade på att utöka arterna med gyltafiske med dåligt resultat. Bara samma arter som tidigare och ingen direkt storleksförbättring heller. B dock en fin Knot, 36 cm. Några Sandisar kom också upp. Det är lätt att bli fartblind när fisket flyter. Peter fick en Sandskädda och frågade: 
-Den här är fin, va?
-Njae, den ser inge stor ut direkt, svarade jag.
40 cm var den...

Kvällsfisket blåste inne kan man säga. Gick inte att gå dit vi ville. Blev lite allmänt mete o pilkfiske. Benny o Dan fick varsin Torsk bla. 66 resp 62 cm.
Fin Blekaparad
70 cm.
Något mindre.
Blåstråle, Rödnäbba och Glyskolja.
Motsträvig Sandskädda, vill inte vara med på bild.
Mitt lilla långtidsprojekt. Hur många arter på balanspirk. Makrill och Sej blev nya arter. Uppe i åtta nu om jag minns rätt...

.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar