torsdag 13 september 2012

Gäckande Rödingen På Nya Äventyr..

Så ska mina memoarer heta... Fan vad det ska vara svårt att lura en Röding på vertikal. Antingen blåser det halv jävel, eller så är det förbudstid. Om inte något av ovanstående gäller nappar det inte i alla fall...

På lördag är det sista chansen i Sommen i år, sen är det förbud på stora områden i Norra Vi-fjärden där jag håller till. Därför smet jag en timme tidigare från jobbet idag och begav ut på sjön.

Började perfekt, vinden vred från sydväst till nordväst vilket betydde vita gäss direkt...jaha, det var snyggt. Drog mig åt Asby uddehållet (lä) och tuffade omkring och letade fisk. Körde mot ett ställe där jag anat ett grund tidigare, jodå, där var det. Mycket ekon längs botten, inga Rödingar förstås men kanske några fina Abborrar skulle vilja ha vänligheten att nappa?

Släppte ner en balansare apterad på ett UL med aktion som en kokt spagetti. Och då snackar vi inte al´dente. Klippte på direkt, ahh, känns fin, kul! Två sekunder senare inser jag att en liten Gädda tagit balansaren därnere på 13 meter. Det gick bra och den fick en tur o retur till ytan.

Ner igen och det hugger omgående igen. Nu då? Nähä, gädda igen. Bättre denna gång dock. Efter många rusningar kunde jag småningom lyfta in en välkonditionerad pjäs på 82 cm. Tippar på knappa 4 kg.

Ser till slut lite Abborre på lodet och får två st på balans. En 310 gram och den andra vägde 370. Feta o fina de också.

Vinden lade sig till slut lite och jag for över till "Pinuddesidan". Körde med bensinaren och letade ekon. Massa ekon var det men det var inga Rödingar vad jag kunde se. För små o för djupt. Släppte på några. Just det, utan resultat.

Det nyupptäckta grundet gav mersmak, det ligger dessutom utanför förbudszonen :-)


Liten plutt fick åka snabbhissen.
Denna tog trapporna. 82 cm. Fet o go´.
310 gram.
.

2 kommentarer:

  1. Det är totalt fiskestopp efter Röding och Öring i sommen från den 16sep till sista december, det finns inga förbudszoner som du nämner på dessa arter utan det ä totalförbud under denna period, respektera det tack

    SvaraRadera
  2. Vet att det är totalförbud på röding den tid du nämner. Men förbudzoner finns det. I dessa är allt fiske förbjudet under nämnda tid. Ser när jag läser inlägget att det kan misstolkas. Och ja, vi respekterar reglerna, varsågod.

    SvaraRadera