lördag 1 september 2012

Norgesafari 2012 Mån 20 augusti


Hade två inplanerade långturer om vädret skulle tillåta, och idag var det läge, vi far ner till ammunitionsdumpningsplatsen för extremt djupmete.
Det är 13 km att åka men vädret är tjänligt så det går på ca 40 min. Vi letar efter en grundtopp som reser sig brant från 500 meter upp till 250. Svårt att hitta då ekoloden inte klarar kombinationen branter och stora djup.

Hade lagt in koordinaten på gps:en så vi lade oss där och släppte ner. SDet tar sin modiga tid trots 650 grams sänke. Väl nere driftar vi av toppen ganska snart, den är väldigt liten och sänkena störtar utmed branten. Efter ett tag ökar farten på driften och linvinkeln ökar kraftigt. Under uppvevningen konstaterar Dan o Peter att de trasslat ihop. Det är inte ovanligt, men i detta fall satt de i varsin båt!

Till råga på att ligger min lina över deras och med all tyngd på skärs min lina av när de lyfter sina. 250 meter flätlina går till botten tillsammans med sänke, bom och något som kändes som Blåkäxa på kroken. Det slutar med att Dan hittar två käxor på sitt tackel ialla fall.

Vi drar oss hemåt då strömmen gör det omöjligt att fiska djupt mer idag. Stannar till vid en udde och Benny drar på en juste Sej vid uppvevning av betet. Lägger oss sedan i en stor vik och driftar utåt. Peter får bla en skaplig Lubb och Benny förstås ytterligare en Sej. Annars börjar vi smått ana att djupfisket inte ska bli vad vi hoppats.Peter pumpar upp en Lubb.
Christer har fått upp sin.
Dan med fin Blåkäxa, 49 cm.
Sej 82 cm, 4100 gram.
Sej 72 cm.

 .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar