tisdag 28 augusti 2012

Norgesafari 2012 Fre 17 - Lör 18 augusti.

Efter flitigt packande, i klass med Amundsen´s inför hans sydpolsexpedition, kom vi småningom iväg hemifrån. Vi har 16 timmars resa framför oss, och byter förare ofta, ca 1,5 timmes körning o sen byte. Det kan tyckas korta intervall men man håller sig fräsch i princip hela resan på så sätt. Vi stannar då o då för att tanka i bilarna och ur oss. Jodå, även i år såg vi Volvo 745-raggarna på Shellmacken i Arvika.

Medhavda mackor o thé förtärs mellan Hamar och Lillehammer i den kyliga natten.

Dagen bräcker när vi börjar stigningen upp på Dovrefjäll, vackert här i Norge. Ser en o annan räv men inga myskoxar i år. I Oppdal ligger snön på fjälltopparna kvar trots spår efter ihärdigt regnande.

Vi anländer lyckligen 09.30 på lördag morgon och får genast tillgång till vårt hus. Packar ur och sjösätter. Benny o Christer åtar sig att sticka ut en kortis för att försöka fånga några Gaisare till middag. Enligt uppgift är det fullt med Makrill inne och hoppet om ett gott fiske stiger ytterligare.

Det visar sig att rapporterna är korrekta, det finns Makrill överallt och uppdraget fullgörs enkelt, maten räddad! Stekt nyfångad Makrill o kokt potatis + en sval öl. Inte äckligt.Ett av stoppen på vägen. Förarbyte o en kopp kaffe på macken. Dan putsar bort insekter.Snöiga fjäll i Oppdal..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar