måndag 27 augusti 2012

Havsfiske i Norge.

Nu är vi hemkomna från den årliga Norge-Safarin. Blev ju samma ställe igen, vi ville ge det en chans till, det är väldigt bra "runtomlogistik" här. Kanonboende, gratis båtplats, frysar och vi får låna ett redskapsskjul att förvara bensin etc i.

Kommer som vanligt blogga dagsvis i efterhand men måste vänta in bilder från reskamraterna som detta år var Peter, Dan och en ny bekantskap från Mariannelund, Christer.

Dan, Tomas (han som för tillfället bor i Kina) och Benny har ju listor med de tio största i resp art som utgör nån slags grund i vårt team. För att göra det mer intressant, speciellt för övriga medlemmar har vi fråm o med i år instiftat en tävling med ett vandringspris som tävlas om under Norgesafarin.

Det är en keramikfisk i form av en Grönspätta, troligen ett antikt fynd från en utgrävning av en etruskisk grav i medelhavsområdet. (Köpte den för en femtiolapp i en bryggshop i Smögen förra sommaren, måste ha varit ett riktigt fynd).

Till detta lägger vi en hundring var som behålls av vinnaren. Poängräkningen är att längsta fisken i varje art är värd 3 poäng. Näst längsta 2 p och tredje får en poäng. Max 6 poäng i varje art att fördelas på de tre längsta fiskarna, alltså delas poäng vid fler på samma längd.

Varje kväll rapporterar vi våra fångster till notarien Dan som under diverse hummanden och stönanden summerar aktuell ställning.

Hoppas få in bilderna under närmsta dagarna så vi kommer igång med NorgeSafari 2012.

Avresa från Benny 16,30 fredag 17 augusti.
Grönspättan
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar