lördag 15 oktober 2011

Båtpimpel på Sommen

Strålande solsken, ett par minusgrader och nästan vindstilla! Kanonväder för abborre med andra ord. Drog till Sommen och for ut till ett grund där borrarna brukar finnas på sommaren. Djupet runt om är 17-19 meter och topparna ligger på 5 meter. Ett ganska stort grund så det är lätt att hitta. Abborrarna lös dock med sin frånvaro här.

OK, blir att leta då.

Förra lördagen hittde jag dem ju mellan 6-8 meter men det dög inte här. Tog några drifter från 25 in över ett mindre djupgrund med topp på 14 meter. Bakom det grundet finns en hårdbotten på djup 18,5 m.

Verkar inte vara sten, känns mer som sand eller nåt. Där var de i alla fall. Stim på stim. Mest var det mindre fisk som inte fastnade på balansarna men en o annan bättre firre högg. När man fått en och vevar upp, påminner det om stimmen med småsej i norge när man har en på och hela gänget följer med en bra bit upp mot ytan. Dock splittras stimmet lätt då och det upphör att nappa. Men idag var det bara att leta upp ett nytt stim :-)

Totalt 34 st, av dem 15 stekbara, största 34 cm, 455 gram. Riktigt kul fiske tills vinden gjorde det svårt att hålla positionen över stimmet. Hade inte långa repet med annars hade jag nog provat att ankra upp.

Hade mestadels balansaren på vertikalspöt istället för på pimplet, lite enklare när man slipper ha 20 meter blöt flätlina över hela båten...
Det allra flesta fick jag alltså på balanspirk men ett par på den egenpåhittade riggen kom också upp.
Känner att den behöver döpas snart. Förslag? Safaririgg kanske?




Doublé! Olé!
Ena tyvärr felkrokad.



Biltemas stora balanspirk, fin skit det där!




.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar