söndag 15 maj 2011

Öresund 14/5

Liten satsning på mete i Sundet. Peter och jag i min båt och Dan själv i sin. Sov över hos Dan i Ullared, steg upp kl 05.00 och var på sjön vid 8.30.

Stack direkt över till Danmark och köpte borstmask. Smidigt och de har tydligen alltid mask hemma. Efter det for vi ut till mittre delen på Disken och driftade norrut. Fick Sandskäddor mer eller mindre oavbrytet, tyvärr ganska små.
Fördelen idag var att de inte svalde kroken utan satt så att de lätt kunde returneras.

Flyttade till södra delen då det enligt uppgift skulle finnas bra med Rödspätta där. Där var nedlusat med nät så det var inte så lättfiskat. Jag satte en torskpilk med häckla i ett nät, det är jättesvårt att veta hur de ligger när det är så många. Konstigt att det tillåtet med såna mängder.
Peter fick en fin Spätta och Dan fick ett par mindre. Några skrubbor. Ganska gott om Torsk, kul att se att de finns, synd att de är så små bara. Sandisarna var allerstädes närvarande.

Vi lade oss ihop med fyra turbåtar som pilkade Torsk en stund men fick bara några mindre, jag fick en på 47 som jag tog hem. De på turbåten fick inget heller, såg bara en på kanske 2 kg som landades, annars stod de bara och mjölkade i tomma intet.

Efter det gick vi ner till bojen M7, Dan som hade lokalsinne som en nackad höna tog sig en tur neråt Ven men kom småningom till rätta. M7:an blev dock obesökt för hans del.
Han missade inget, det fanns bara småtorsk och minisandisar att hämta där.

På eftermiddagen mulnade det ihop och vinden från syd ökade, vi drog oss hemåt och strax innan vi kom iland blixtrade o åskade det och sen öppnade sig himlens portar. Tyvärr hann vi inte riktigt iland...

Ett tack till Patrik från Team Poseidon för några positioner som sparade en del letande, bla till "köpamaskstället".


Dan ligger på rulle till Danmark



En torsk till



Skrubba



.

2 kommentarer:

  1. Verka som det blev en del fisk. Men tyvärr är ju våren sandskäddetid. Hör av er när ni ska ner igen och om ni behöver hjälp med positioner. Hösten är en riktigt trevlig tid i Öresund:)

    SvaraRadera
  2. Ja nån brist på sandisar var det då inte... Nästa tur går nog framåt hösten, vi hör gärna av oss då igen.

    SvaraRadera