onsdag 18 maj 2011

Åtta komma två

Så dumt på en skala från 1 till 10 var det att åka och fiska gös igårkväll!
Vallade min affärsbekanting Henke D från Lapplands Väsby på en lite gösfisketur. Det var bestämt sedan länge så vi beslöt att köra trots vädret. Riktigt mulet och kallt och blåste duktigt gjorde det.

Brukar kunna gå att krypa i lä på denna sjö men nu var det riktigt knepig vindriktning. Henke var nyfiken på vertikalfiske och därför började vi med det. Tog ett par drifter och lyckades få varsin. Henkes var ca 45 och min obetydligt större än jiggen.

När vi tröttnat på vinden drog vi oss in i lä av en ö och lade ut fyra meten. Nada. Flyttade efter nån timme till en annan ö men inget där heller. Vi försökte verkligen fiska på de bra ställena men det gick inte, det var i princip vita gäss överallt.

När vi kommit iland ökade det ännu mer, tippar på 15 m/s i byarna. Tittar man på bilden nedan ser vädret hyfsat ut, men tro mig, skenet bedrar...

Det är alltid trevligt att fiska och sällskapet var det inget fel på men vi får nog göra om det här under lite bättre väderförhållanden för att kunna räknas som en av de mer lyckade dragen.


Henriks första vertikalgös. Nu é han nog fast i vj-träsket. (Han är inbiten jerkare till vardags)



.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar