måndag 2 september 2013

Mer Knaggrocka och Kummel. Film på slutet.

Lite grunt fiske till att börja med. Vi fick fina knaggisar, längsta till Peter, 89cm. De är lite halvluriga, de där rockorna. Vill ha betet still på botten och nappar väldigt blygt. När man lyfter sitter de klistrade mot botten. Ibland "flyger" de iväg i sidled med hjälp av sina muskulösa vingar. Kul fiskar med väldigt märkligt utseende.

Mycket taggar överallt, men inte så hemskt vassa som de ser ut. Styrker dock min tes om att alla havsfiskar antingen är slemmiga eller taggiga eller både och!

Munnen på rockorna ser skräckinjagande ut, för att inte tala om hur de låter! Raspar med tänderna som vore det grovt sandpapper. Där vill man inte få in fingrarna...

Under dagen kom så en länge oss gäckande art, Kummel. Peter fick en 96:a för ett par år sen, annars har det varit helt Kummeltorrt.

Dan fick två mellanstora vid djupt mete först, sen Peter en 91 cm 4800 gram, dessutom i doublé med en mindre Knaggrocka. Inte undra på att han hade svårt att gissa vad som var på väg upp.

En del mindre Långa, Mindre Kungsfisk etc plus småmakrill, mestadels till agn fångades.

Filmen på slutet blev helt knäpp. Hackig och utan ljud. Vet ej vad som hänt, originalet är som det ska. Får undersöka detta vid tillfälle. Teknikens under!


 
Peters första Knaggrocka för dagen.87:a till mig.
Hade lite småpill som jag missade gång på gång. Satt på helspänn, mothugg. Nu jäklar ska du med upp. En fin trädgren på säkert ett o fem högg makrillstrimlan glupskt. Asgarv i båten!
Dans första Kummel. 
Doublékummeln. 

Peter drillar en Knaggrocka.


.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar