söndag 15 september 2013

Gösfiske.

Hösten har kommit! Löven dröser i drivor och första regnet på veckotal föll idag, Inga mängder och det behövs vatten. Lågvatten i alla sjöar här och snustorrt i markerna.

2013 var ett fantastiskt bärår med bla ohemult mycket hallon, men även blåbär, lingon och alla "tambär" såsom vinbär o krusbar. Frysen är laddad med sylt inför vintern. Svamp däremot står ej att finna detta torrår. Men det finns till vänster om syltburkarna i frysen :-)

En tiomilatur till en mindre sjö, det blåste en del, så Glan eller Vättern var inte aktuella idag. Sugen som fasen på Glan annars...

På plats strax innan elva och började några drifter i ganska lugnt och fint väder. Hittade ingen Gös, eller annan fiske för den delen heller. Var till o med inne i vasskanten och jiggade lite i hopp om nån liten gäddstackare. Icke.

Till slut fann vi några gösar på ca åtta meters djup. Då hade det blåst upp, drivankare var ett måste. Funkad fint, drev i 0,4-0,5 knop. Fick fyra var, Peter största på 1700 gram. Jag hade rätt många nafs som dock inte ville ta ordentligt. Vectra med mört var inte uppskattat idag, de ville ja gummi. Peter körde mest med en stor Ismo och jag mest med Shaker.

Avslutade vid halv fyra, då var driften uppe i över 0,7... //Benny
Ganska fin.
Lite sliten.
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar