fredag 30 augusti 2013

Taggmakrill och fina Knaggrockor.

40 minuters gångtid från huset har vi på sjökortet funnit ett intressant område. Djup från 30 meter upp till stranden utsmetat på nån kilometer. Sandbotten blandat med lera/dy. Osar plattfisk lång väg! Dit sticker vi första riktiga fiskedagen.

Det visar sig vara lika intressant som vi hoppats. Däremot var det lite andra arter än vi trott som dominerade. Lite Torsk i mindre storlek, Makrill, Horngädda (85cm) och Sandskäddor förstås. Dan anropade på radion och ville vi skulle komma ock plåta en fin Knaggrocka. Vi var inte nödbedda. Han fick senare Taggmakrill, ny art för både Dan och Team Safari.

Vi fick Knaggrocka allihop, största låg på 82 cm om jag minns rätt. Strax under fem väger en sån. Dan fick PB på Sandskädda, 40 cm. Benny PB och list-rekord på Makrill, 44 cm 650 gr.

Dan fick även hjälp av en vild Makrill att begrava en minihäcklekrok i sitt pekfinger. Våra egen lilla slaktare Peter flängde ut den utan pardon. Jag hann inte plåta och Dan ville inte köra tillbaka kroken i fingret, ens för konstens skull, så därför får ni tänka er hur det såg ut. (Och lät).

Resans enda Sill plockades av Dan som snabbt avancerar i Grönspättekampen. //Benny


Glasvar
Så ser en Taggmakrill ut. Truten som sedemera svalde den hel såg ut som han ångrade sig på halva vägen...

Knaggrocka
Knaggrocka
Skaplig Knot
Lågvatten. Fattas 2 meter vatten!
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar