tisdag 27 augusti 2013

Fiske i Norge med 28 arter.

Så var Norgesafarin 2013 till ända. Nio dagars fiske i närheten av Molde i Romsdal.
Peter, Benny och Dan var det som åkte i år. Två båtar två bilar men som sagt bara tre man.

Dan fiskade ensam i sin Linder 400 och Peter och Benny i Örnvik 540:an. Det var premiär för oss i den båten i Norge och det fungerade utmärkt. Stor rejäl båt som känns säker o fin i vattnet. Tvåtakts Yamaha 20-hästaren drar emellertid bränsle som en kamel dricker vatten. Men vi använder den bara till denna typ av fiske, så vi får nog leva med det.

Kommer att räkna upp all arterna när jag stämt av med Dan, som är den som har bäst koll på sånt. För övrigt var det Dan som vann vår lilla interna tävling och därmed tog hem "Grönspättan" till Ullared. Välförtjänt seger, han hade de allra flesta fiskarna och arterna. Grattis Dan.

Jag kommer som brukligt att blogga dag för dag i efterhand med början idag, vi kom hem inatt vid 01,30 ungefär. Egna sängen var efterlängtad förstås.

Vi åkte fredagen 16 augusti och resan tar ca 16 timmar. Det är ganska bra vägar och fisket hägrar så det rullar på ganska fort.

Smålänningarna åkte via Tranås, Askersund, Laxå, Arvika, Kongsvinger, Hamar, Lillehammer och sen vänster i Dombås. Alltså inte över Dovre i år. Det är annars nåt jag alltid ser fram emot annars, kargt men vackert däruppe.

Dan kör över Göteborg, Oslo, Hamar osv...

Stopp för byte av chaffis, lite inköp av kaffet o en korv brukar vi göra i Laxå och Arvika. Varje år hitills har de vi kallar "Volvoraggarna" dragit sina repor runt Shellmacken i Arvika, så även i år. Börjar bli en tradition vid det här laget  :-)

Framåt vargtimmarna kom RedBullen fram och vid halvniotiden på morgonen var vi så framme. Skapligt väder var lovat, och det höll skapligt. Regn o blåst ett par dagar men strålande solsken och varmt för det mesta. Inte inblåsta någon dag, även om det gick skapliga vågor en dag då vi var på långtur.

//Benny


Nej, vi ska inte vara borta ett halvår.
Redo att fara iväg. Vad har vi glömt, tro? Inget viktigt får man hoppas...
Gäsp. Dags för en Red Bull. 
Ett av skälen till att vi väljer detta område, vackert som en tavla.
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar