lördag 11 februari 2012

Ispremiär på Sommen

Asmin, Peter och Benny tog långa promenaden ut på Sommens is idag för att pröva lyckan på Abborren och eventuellt lite Röding.

Det är ett par km att traska till vårt favoritställe men det var väldigt lättpromenerat.
Peter har investerat i ett 200-borr så han lade de två första timmarna på Rödingen utan resultat. Abborren nappade någorlunda i början men det hörde upp helt efter fikat.

Minns nog att det var så förra året också. Tidigt på sjön är nog det som gäller för borren. Rödingen nappade mitt på dagen förra säsongen så det känns som Abborre först o sen Röding om man ska kombinera.

Inte mycket fisk på lodet heller, såg dem när de kom in i konen så att säga och faktiskt så tog de oftast på pirken då.
På bild nedan syns ett bautastim som drog förbi men trots ivrigt pimplande både vid botten och uppe i själva stimmet blev det inget av det.

Totalt fick vi nästan 30 Abborrar och med lite god vilja var i alla fall hälften stekisar. Största var prick 30 cm, de brukar väga runt 350 gr. Inga bamsar och inga mängder men helt ok ändå.

Asmin o Peter fiskade med vertikalpirk och jag ca 50/50 vertikal o balans. Fick mest på vertikal då de var rätt tröga i huggen, inga karatefläng idag. Körde nyinförskaffad Brumpirk, helt ok. Nu ska jag gå o rensa fisk...




Det glada pulkagänget på vandring norrut.





Trehektos på Brum och lösgomsfärgad chenillekrok





Fett Norsstim. Syns att jag vevar upp pirken o fiskar strax under stimmet.



.

2 kommentarer:

  1. Hei! Har du et tips på var man kan få köpa
    Brumpirken?
    Mvh Bjørn i fra Norge

    SvaraRadera
  2. Tyvärr. Fick tag på begagnat. Men kolla här:
    http://www.leirudfiske.no/shop/

    SvaraRadera