söndag 23 januari 2011

Gullmarsfjorden Lördag 22/1

Minisafari till Gullmarn. Dan, Peter o Benny. Utgick från Holma. Knallade kilometern ut till Stora Bornö på kanonis.
Mycket folk i rörelse på isen, fiskare och isklättrare men framför allt skrinnare. Såg ett par flockar med upp till 20 pers plus många mindre sällskap.

Önskan var ju förstås stor att fånga en Paddtorsk eller Randig Sjökock men det kom på skam å det grövsta.
Kan nog säga att vi inte ens var nära. Har fått tips att fiska på steniga/klippiga bottnar men såna fann vi endast väldigt nära land på ca 5 meters djup.
Mest fiskade vi på runt 30 meter mjuk botten. Där fanns småviling i mängd och en och annan handflatestor sandskädda.

Minitorsk och ett par Glysor var de enda övriga arter vi såg till. Talade med ett par andra fiskare som satt still hela dagen men de hade bara fått småvitling de också.

Vi höll oss något till höger om det stora isfallet som syns från parkeringen i Holma första 3 timmarna för att sedan dra oss uppåt och runt östra spetsen på ön, ner till smalaste delen i sundet mellan stora o lilla Born.
Resultatet här var om möjligt ännu klenare.

Alltid roligt att komma ut på lite andra vatten än där hemma och det var fantastiskt väder men det lär dröja innan Vitlingarna i Gullmarn ser en Team-Safarilogga  igen...

De två kilo nyfångade räkor med rostat vitlöksbröd och sval Björnebrygd vi smällde i oss hos lilla mamsen på fredagskvällen minns man dock med saknad.




Isklättrare


Peter


Dan


Benny





.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar