måndag 14 juli 2014

KVARØY SJØHUS 2014

 
Då var det dags för första Norgeresan i år. 4 förväntasfulla fiskare startade från Småland, det var Christer Palle Tommy och Peter som lastade bilen fred 27/6 för en dryg veckas fiske i Midnattsolens rike. Solen gick upp någon stans runt Härnösand på uppresan och ner en vecka senare på nästan samma ställe. Vi anlände till Tonnes på lördag fm och där blev vi hämtade för överfart till Kvarøy, logistiken funkade riktigt bra, lasta alla prylar i stora plastbaljor, en kran lyfte sedan i och ur dessa från båten, väl på Kvarøy så kom lilla baljtrucken och körde upp sakerna till stugan, perfekt.Palle, Tommy och Christer
   

Lilla Baljtrucken

Nu till fisket, som de första 3 dagarna var ganska trögt och detta berodde på den isande nordanvinden som svepte in. det sa i alla fall lokalbefolkningen. Vinden vände sedan och vi kunde gå ut lite på öppnare vatten och då lossnade fisket och vi började få lite mer fisk. Det fanns gott om arter även om vi inte direkt hade något riktat artfiske. En ny erfarenhet för mej och Christer var TJOCKA det var som att köra in i en Frukt-yogurt rätt som det var så dök det upp ett päron eller någon annan grönsak bredvid båten (öar). Tur var att kartplottern funkade som den skulle så vi kunde ta oss hem igen. lite för spännande för oss att fiska i tjocka bland andra betydligt större båtar. Ett tips ta med en vanlig  kompass, annars kanske man kommer till en skylt som det står Grönland 4 km på.

På fjärde dagen så ....... Vi gav oss ut på en lite längre tur till ett antal grundtoppar som verkade intressanta som låg nästan en timma bort på lite öppnare vatten. Det visade sej vara ett bra val efter lite letande bland topparna så hittade vi fisken. Vi hade en bra dag med skaplig Torsk, Lubb och Uer.
så det var ett lyckat drag.
En Lubb å en knubbTorsk på 99cm
                                                                         
Uer, Kungsfisk
      
 

Det blev ett par dagar ute på dessa grundtoppar med relativt bra fiske, arter som togs där ute var Torsk Lubb Bleka Kungsfisk Hälleflundra Sej och Vittling.
På fredagskvällen så fick vi reda på att det skulle finnas ett bra ställe för större Sej ca en timme bort med våra båtar, det var ju inget att tveka på. Bäst fiske var på stigande vatten och högvatten var det vid 06.00 på morgonen. Sova en stund sen kolla lite fotboll sova lite till och upp kl 2 och iväg. När vi kom fram så visade det dej att fjorden som vi skulle fiska vid var drygt en landmil lång och det var östliga vindar så det blåste på bra mellan topparna. Vi försökte fiska lite men meterhöga vågor och en drift på 4-5 knop gjorde att vi snart gav upp. Tommy och Palle hade på ett par skapliga Sejar men de släppte.            


Hur Mås det ??? Äh... Håll Truten...
 
 

Summa summarum av resan nästan 11 arter Torsk (topp 9,5 kg),  3st Hälleflundra (topp 9,5 kg) Lubb, Långa, Kummel, Vittling, Bleka, Makrill, Sej, Kungsfisk och nästan Kolja (tappad vid båtkanten)
Och vi hade med oss vår kvot med matfisk hem, så fisket kunde varit bättre men också mycket mycket sämre.

// Peter
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar