fredag 29 mars 2013

Fiskemässa i Nässjö

Höglandsfiskarna hade sin årliga fiskemässa idag långfredag. Som vanligt gemytligt med lagom mycket folk och blandat utbud på grejer. Verkar rikta sig till "svenssonfiskare" , inget illa ment, tvärtom.

Det är ju en ganska liten mässa sett till antalet säljare så det drar nog inte specialister långväga ifrån, varför jag tror det är smart att profilera utbudet mot det som vi vanliga fiskare gillar.
Fiske-Stig från Eksjö, Kurres och Gladsax är några av de jag minns.

Peter, Christer och jag hängde på låset kl 10 och började genast fynda bland helt oumbärliga fiskegrejer som vi naturligtvis inte har plenty av tidigare....eller hur, alla fruar?

Glömde förstås kameran hemma och fick panikfota med telebobon precis innan avfärd. Ja, jag vet...

Christer hittade några feta norgejiggar vad jag kunde se, plus en jacka o en påse rökt korv.
Lite misstänksam blir jag dock när en karl, frufri på fiskemässa, lägger mer pengar på kläder o mat än på fiskegrejer??

Peter köpte sin vana trogen stora jiggar och ett spö, denna gång med rulle inkluderad. Han köpte även en uppstoppad "mjukisgädda" för 200 spänn. Billiga kommentarer som att vissa måste till o med köpa fisken i butik, höll jag visligen inne med tills jag befann mig på säkert avstånd...som nu alltså.

Själv fick jag fatt i 60 jiggar för en hundring, en liten påse gummimaskar, ytterligare två mormyskor och det som jag hoppas var mitt mässfynd, ett 9,2 fots jiggspö. Tunt o fint i klingan och med seriös ryggrad. Lite taskigt bara att de på rätt så dyra spön inte kan skicka med kork så det räcker till hela handtaget...

Nästa vecka är det Elmia... är det någon som kan tala om det för min fru? Jag vet inte om jag vågar....

//BennyBackluckeloppis?Obs Peters uppstoppade Gädda i mitten. (Hoppas inte jag får den uppstoppad strax nedanför mitten bara)
Mitt smaskens. Handtagslösa spöt överst.
Små myskor som ska ätas av stora Abborrar.
Gummismaskar till Norge.
Suddig närbild på spöt.
Såhär heter det, inte en susning, men gött känns det att vifta torrt med i alla fall.


.1 kommentar:

  1. Du Benny, jag ska tala med din fru ang Elmia, Jag säger till henne att du i bilen sa " Jag bestämmer själv om jag åker till Elmia eller inte, det ska hon inte lägga sej i, så det så"
    Vad tror du om det, Benny hi hi?

    SvaraRadera