söndag 3 mars 2013

Fiske med Lottie och barnen

"När ska vi åka till S-sjön och fiska Peter ??"
"När Simon vaknar"
"Sååååå tidigt !!!!!
Jo. så var det.Upp och äta frukost därefter mot sjön med tre fiskesugna "busar" och mamma i släptåg.
Ut på sjön och borra ut ett tiotal ismeten, " Var är pimpelspöna?? borra flera hål och ladda pimpel spö med maggot , och vipps så drar Gabbe stolt två borrar.
PIP, PIP larm på ett av ismetena full fart mot hålet och upp kommer en Gädda på ca 5 hg, "kraftig benstomme för sin vikt" men tillbaka för att växa till sej. Under tiden smygfiskar Lotti upp en Borre till helt utan vår vetskap, nästan fusk, eller.
Det var lungt ett tag med korvgrillning, fika barnen tog en sväng upp till morfar som bor vid sjön och efter lite uppvärmning tillbaka till sjön.
PIP PIP PIP fisklarm igen, språngmarch så det sprutade i stöpet, men denna gång avgick Gäddan med segern, den var framme vid hålet och tittade, avvek sedan norrut, lagom klara med det ismetet, Pipeli Pip och napp igen en Gädda på drygt kilot fick syna isen från andra sidan.
Det gick någon timme till och solen tittade fram, gott väder om det inte blåst, larm på hålet bredvid, efter lite trixande mixtrade så kom det upp en Krokodil på 3,3 kg den var STOR nästan lite farlig med de vassa tänderna.
Vid tvåtiden plockade vi upp och ställde kosan mot morfar för att stolta visa upp den stora Gäddan.
Summering av dagen 3 gäddor på isen en tappad, 3-4 blindfäll kanske Gös.... och tre Abborrar


Söndagen var jag ute med Palle en sväng det blev ett par Gösar den största vägde 3 kg och ett par mindre Gäddor. Många napp med mörtar borta, lite lurigt men...


Gabriel med en av sin Borrar

Fyra stolta fiskare 
 
Simon Gabriel och Sebastian spanar in  besten...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar