fredag 18 maj 2012

Kristiflygarsafari, dag 2.

Gäddtrolling för hele pengen blev det idag. Tidigt ute på Rundsjön. Blåsigt, kallt o mulet. Gäddväder alltså. Dagen uppdelad på två pass med grillad fläskfilé hemma i pausen.

Förmiddagspasset gav fem gäddor, största knappt fyra kilo. Den rödvita Stormwobblern var bra idag också.  

Eftermiddagen bjöd på strålande sol, lättnande vindar och ökad temp. Inte ett hugg på trollingen! Mycket märkligt, vi skyller på vädret. Igår fick vi ju sex st i samma område med samma metod och beten... strange...

När vi avslutat trollingen stannade vi vid en betesboll och skickade ner varsin balansare. Efter någon minuts mjölkande klipper det i ordentligt på Bennys lilla ultralätta abborrspö med ryggrad som en nykokt spagetti! En illpigg Gädda hade slukat pirken och nån decimeter nylontafs på köpet.

Rullen är en liten, liten haspel som jag fått gratis vid nån fisketidningsprenumeration. Bromskvalitén i paritet med priset...  Till slut gav Gäddan upp och väl i båten blödde den ymnigt av den svalda balansaren varför den fick hamna i frysen för att bli gäddfärs hemma hos Dan. Sen gav vi upp för att åka hem o ladda för morgondagen. Då blir det en heldag på sjön.



Spinnfångad. Atom 35gr.




Paus i fisket.




Olekt hona på jerk.




Mörk frivattengädda.




En eftermiddagslatmask.




3020 grams balanspirksgädda.



.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar