lördag 28 januari 2012

Lite jakt igen

Korvgrillning i skogen


Då var det sista helgen att jaga rådjur. Peter och ett gäng glada jägare samlades i skogarna norr om Bruzaholm för lite jakt med taxen Tajson och Blixen ( släkt på långt håll med Blixten i Avliden...kanske).
Start med Tajson, det blev upptag relativt snabbt och ett trevligt drev på ett par timmar, tyvärr så kom drevdjuret inte i pass men var nära passkyttarna vi ett par tillfällen.
Därefter inmundigades det korv kaffe mackor och ännu mera korv. Det förtäljdes även en och annan historia, med mer eller mindre sanningshalt.
Mätta och glada var det dags för en sväng med Blixen, han fick upp ett drevdjur efter en stunds sökande. Även det ett trevligt drev där Rådjuret var i pass ett par gånger för skyttarna men de sparade på kruten då det gick lite fort. Efter ett par timmars jakt så kom det ett rådjur i pass för Peter som avslutade dagens jakt med lite mat till barnen.
Summering av dagen, mycket frisk luft, trevliga jakter, kul sällskap, ett nerlagt Rådjur, hundarna tillbaka, vad kan man mer begära av en jaktdag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar