lördag 5 november 2011

Glan

08.30 gick gösexpressen mot Skärblacka. Äntligen sade prognoserna vindar på 3 m/s. Glan är stor och blir svårfiskad vid mer blåst än så. Därför får man passa på när tillfälle bjuds.

Vädret i övrig var mulet och riktigt lågt i tak. Vattentemp 9 grader. Vi åkte ut till området där Ingemar och jag tidigare varit och fått gös. Hade lite trubbel först med att hitta ett ställe vi trodde på men till sist fann vi ett grund med en fin kant att fiska på.

Det var endast en jigg som gällde idag, en Fin-S svart rygg/silver mage och glitter. Det var för övrigt den som funkade bäst sist på Glan också.

Jag fick fem gösar på denna jigg och tappade ett par. Peter hade inledningsvis inte ett enda hugg, provade olika färger och sorter. Han fick så en likadan jigg av mig och drog sen tre snabba gösar.

Denna årstid skulle man nog kommit iväg nån timme tidigare, redan vid tvåtiden blev det rätt dystert i dimman. Vi härdade dock ut till kl 16, då var det rätt skumt, men vi hade faktiskt en liten huggperiod vid tretiden.

Sammanfattningsvis är Glan en ganska trevlig sjö men väldigt speciell, stor som bara den, vet man inte var man ska börja känns det rätt hopplöst. Lurig med att det kan blåsa upp snabbt och inte helt lätt att hålla orienteringen mitt ute på vidderna, speciellt om det är dimmigt, skönt med GPS då.
Åtta gösar totalt, största ca 1,6-1,7 den på bilden.


Makrillkorsning? Kolla ryggfenan. Skarv?




Superjiggen hänger i mungipan




Redo för upptagning




.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar