söndag 6 november 2011

En liten abborre som omväxling?

Var hundvakt idag, frugan på hundutställning. Hade lov att lämna jyckarna ensamma ett par timmar. Tog chansen direkt och stack som en blixt till Rundsjön. Loggning och lite abborrfiske, balanspirk på UL-spö och vanlig vertikalpimpel.

Fick leta runt lite men det gjorde inget, loggade hela tiden ändå. Ett par ställen som jag absolut trodde skulle hålla fisk var helt tomma. Mycket ekon nere på 15-20 meter men de ville inte nappa. Åkte sen till mitt nya favoritställe och där var mängder med abborre, mest smått förstås. Snurrade runt med elmotorn men det var fisk överallt så jag droppade ankaret. Fanns "hur mycket som helst" , pimplade vertikalt en stund och försökte sen med balans med avsikt att få lite större.

En stekis fick jag, resten ordinära pimpelborrar. Som synes på bild nedan tar även små firrar på skapligt stor balanspirk. Kör inte med färgkrok längre, då får man ännu mer smått.

Flyttade till ett annat nyupptäckt ställe. Såg enstaka större ekon på en undervattensrygg på 10 meters djup. Hakade på senaste Safaririggsexperimentet och fick faktiskt en rätt omgående. Den riggen är egentligen tänkt för havet och Sommens norsabborrar, men den dög tydligen här också :-)

Krokningsegenskaperna är väl inte mycket att hurra för, men normalt verkar fiskarna sluka såna här riggar helt o hållet om de är på bettet och då ska det nog räcka.

Totalt två stekisar alltså, plus 50-60 små. Kunde nog hållt på och dra små än om jag hade velat.
(Heter det så? -Velat...)


Skapligt glupska




Nyaste riggen




Land är i vänstra övre hörnet. Utanför finns ett grund, 5 meter på toppen. Vid nystanet stod fisken, utmed hela branten. Gula bullen till höger är på 10 m, 1 m/djupkurva alltså.





.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar