lördag 19 mars 2011

Norsabborrarna har dragit vidare

Gick 1,5 km i 15cm snö upp till vanliga abborrstället på Sommen. Pust. Testade på det vanliga djupet först, 16-17 meter men inte ett känn.
Började vid botten och fiskade uppåt några meter men icke sa Nicke. Antar att norsen dragit vidare och med dem abborrarna.

Provade nya hemskebalansaren och den simmade riktigt mjukt och bra, kändes fin på djup ner till de 18 m jag fiskade idag, kan kanske bli en killer. Ser ut att kunna bli spännande om man har fisk på, totallängden på pirken är nämligen samma som diametern på borrhålet... gäller att ha tungan i rätt mun som man säger.

Drog in på grundare vatten och på 9,5 meter fanns de. Inte på 9 ej heller på 10, helt otroligt vad snävt djup de befann sig på.
Totalt ett par dussin pyttisar, enda undantaget var en fisk på ca 200gr. Alla på vertikal med öga. (Ja utom den första förstås)  ;-)

Var nog sista isturen på Sommen för denna säsong, det börjar bli landlöst lite här o där, och Sommen leker man inte med...

Helt underbart väder, nästan vindstilla, solsken och strax över nollan.
Våren är här äntligen, svanar, gäss och allehanda fåglar flyger norrut över huvudet när man är på isen. En militärmålad Sk 61 passerade på låg höjd dock söderut...



Nähä, den trodde ni inte på?



Vilande flyttfåglar.




Isen håller på att förlora matchen. (Klicka på bilden, den är riktigt bra.)



.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar