måndag 23 maj 2011

Verkebäck

Yngste sonen och jag for till Verkebäck, Gunneboviken, lite innanför Västervik i söndags kväll för att pilka lite strömming. Senaste åren har vi fått allt mindre storlek så nu blir det nog knappt fler gånger.

Av det dryga hundratalet vi tog på två timmar var endast fem st lönt att stoppa i röken, resten får bli mäsk till norgeresan i höst. Det sägs att det ligger flera stora trålare utmed kusten som dammsuger havet efter strömmingen, vet ej sanningshalten i detta men det låter inte otroligt.

Ibland kan man undra hur det står till med folk... När vi kom ner till rampen var det ett par båtar till som skulle läggas i. Vi kör åt sidan och gör båten klar för sjösättning. Då kommer en gubb***** körande med en liten eka på en släpkärra, smiter förbi oss och backar ner kärran på rampen.

Där börjar han lossa spännband och fälla ner lämmarna etc. Vi står och väntar med vår båt klar att bara vinschas i. Till slut visar det sig att han hade glömt nyckeln till hänglåset. Jag kan inte ljuga nu, vi garvade skadeglatt. Han började flänga i kättingen och planen var tydligen att skruva loss stävöglan.

 -Har ni nån skiftnyckel i bilen frågade han?
-Nej, hemskt ledsen, svarade vi...

Vi bad att få lägga i vår båt så länge men det svarade han inte ens på.
Till slut fick han trasslat loss kättingen och lagt i båten. Vi såg till att åka iland före honom...

Nåväl, fisket var ok, ganska gott väder och det var strömmingspremiär för William.
Tog väl vara på 5-6 kilo ihop.
Asmin med fru var där för andra dagen i rad, för övrigt var det ca 20-30 pers på land och 6-7 båtar.


William med full tvättlina



Asmin med fru



Fem döa sillar



.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar