söndag 15 februari 2015

Andra dagens fiske i Norge.

40 minuters gångtid från huset (våra båtar gör endast ca 12 knop med två pers o båten havlfylld med pilkar o sänken) finns en vik med sandbotten och förhållandevis grunda bottnar. Man börjar vid utåtdrift inne på 7-8 meter och driftar ut till 25, och sen in igen o börja om.
Alternativt tvärt om, börja ute på 30 och fiska in till 8 meter.

Här fick vi förra året en hel del intressanta fiskar, tex Taggmakrill och Knaggrocka. Laddade för stordåd styrde vi sålunda kosan dit.

Dan och Christer fiskade bäst och fick bla en fin Knaggis på 87 och en hel del skapliga Sandskäddor.
Peter och jag däremot hittade inte riktigt rätt och fick mest sjögräs o annat elände.

Vi tröttnade därför snart och drog ut till själva tröskeln innemot en bifjord, där fick vi gott om Långa och en del fin Kummel förra året. Tyvärr var där till stor del avspärrat med 3-4 bopttennät där som dessvärre också låg kvar i området hela veckan. Surt som fan, det hindrade vårt fiske väldigt mycket, en ganska stor del av årets strategier var baserade på fiske på och runt denna tröskel.

Dessa nät markeras endast med en stor boj i ena änden och det går egentligen inte att räkna ut i vilken riktning från bojen nätet går. Eftersom näten är flera hundra meter långa är det alltså stora ytor som därmed blir "ofiskbara" för såna som vi som gärna metar längs med botten.

Vi fick i alla fall ett par skapliga Långor, en Kummel och Peter fick ett par fina Mindre Kungsfisk på 28 och 30 cm. Mot slutet kom vinden och en riktig störtskur, tjohej vilket växlande väder det kan vara här i Norge.
Peters 113 cm Långa.
Fin Mindre KF och manlig parasoll...
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar