onsdag 9 april 2014

Gäddfiske i Blekinge.

Denna tisdag började med ösregn och åska. Inte så bra med tanke på kvällens planerade övning, fiska Gädda i skärgården utanför Ronneby. Dock så ordnade det sig framåt dan, och när vi vät var på sjön önskade man sig lite mindre sol stundtals.

Åkte med två kollegor, varav den ene, Patrik M har en båt utmärkt för ändamålet. Han och Tomas M brukar fiska Gädda med fluga i området och känner följaktligen till många fina ställen. Ett sånt tillfälle får man inte missa, eller hur?

Antingen har Patrik ett jädra minne för var stenarna ligger, eller så är han väldigt modig. Hade jag kört min båt i dessa vatten hade jag nog inte varit iland än.

Blev något snopen när Patrik stannar på knädjupt vatten och säger att här är ett bra ställe. Jag trodde att han lagt sig på ett grund och att vi skulle fiska ut över kanten, men icke så. Här nere går tydligen Gäddorna på torra land...

Hade förstås endast plockat med jiggar, jerk och drag för i mina ögon mer normalt Gäddfiske. Hmmm, det blir att sätta på ett rent ytbete, tog en hemgjord cigarr och dyngade iväg i medvinden. Efter tio meter smackar det till och en Gädda av obestämbar storlek gör ett misslyckat utfall mot mitt bete.

Går sen igenom större delen av beten, understigande halvkilot i boxen. Fick på cigarren, Zalt och en Rapala jerk. Vi hade en del hugg som vi missade, det var rätt svårt att hålla den rätta kontakten med betena i blåsten.

Vi provar olika vikar med blandat resultat. Det är mycket inblåst sjögräs närmast stranden, men å andra sidan verkar det vara där fisken står. På drygt två timmars fiske tar vi sex Gäddor. Största 85 cm. Riktigt roligt att få prova nytt ställe, ny typ av fiske och nya fiskekamrater. Detta har vi inte gjort för sista gången?

Under perfekta förhållanden har området helt klart potential, oavsett åt vilket håll man vänder sig ser man en ny lovande plats...
För att inte tala om hur vackert det är med alla öar med enebuskar o vindpinade ekar. Häftigt! //BennyKlart för start.
Par i snipor.

Patrik med dagens fetaste. 85 cm.

Lurad av en Zalt papegoj.

80 cm, full med iglar. Grann annars.
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar