söndag 30 mars 2014

Nu tar vi det jäävligt lugnt här!

Två fisketurer! Det är inte möjligt? Jodå, efter ett besök av bror från västkusten. Efter en tre timmar lång fågelholksinspektionsfyrhjulingsutflykt laddade jag mörtspannen med tolv fräscha mödisar av grövre kaliber och begav mig mot sjön.

Flötestrolling var det tänkt. Har aldrig provat det med frontmotorn som drivkälla, och det visade sig funka ganska bra. Brukar ro annars, och det är nog att föredra om det blåser mer än de 2-3 msek som var fallet idag.

Hade två spön ute, ett på 4 m o ett på 6. Körde en skaplig sväng utan napp, det var väldigt soligt o fint så jag hade inte så stora förhoppningar egentligen.

Förra helgen när Peter o jag var ute på samma sjö, fann vi feta stim med småfisk här o där. Se ekolodsbild i tidigare inlägg. Beslöt att köra mot detta område och lägga en markör på stimmet om jag fann något.

Gjorde så, placerade flötena i närheten av bojen och ankrade där. Började ströpimpla efter Abborre och fick lite smått o en rätt fin. Vände på huvudet och kunde endast hitta ena flötet.

Ah, napp på gäddmetet!

Jag har rätt dålig krokningsprocent på just gäddmete och slogs av tvivel, ska jag kroka direkt eller ska jag vänta?

Väntade tills den gick med linan och gjorde ett "vevaikappmothugg". Fast fisk, kändes rätt fin. Ganska tung men ingen torpedfart. En välmatad o vacker dam på 90 cm blankt. Bra början på säsongen.

Laddade om med ny mört, tog pimpelspöt jag kastat ifrån mig med priken kvar i vattnet. Där satt en lite Abborre. Jo, jo, nappar det så nappar det överallt, ett känt fenomen!

Ner med pirken igen, en blick mot flötena, men va fasen, ett flöte väck igen! Samma visa med den skillnaden att denna var på 91 cm.

Hann ta en fin Borre på 400 prick innan det var dags för Gädda igen, 78 cm och ganska långsmal. Sen var det slut för denna gång.
//Benny


Klar för landning. 90 cm.
91:an. 
Sista måltiden.
Grann.
Internets fulaste gäddfoto? 78 cm.

.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar