fredag 19 juli 2013

Semesterfiske på Sveriges framsida.

Första semesterveckan avklarad. Fem härliga dagar nere hos morsan strax utanför Grebbestad. Släpade med Lindern ner utifall att...

Soligt och varmt, men tyvärr väldigt blåsigt, vilket försvårade fisket. Nu var inte fiske primärsyftet med resan så det gjorde egentligen inte så mycket.

På tisdagen var det lite lugnare och vi for till Gullmarsfjorden, närmare bestämt Holma. Hade laddat med sill och råräka. började ute på 30-35 meter med endast ett napp som resultat. Testade även utmed berget strax söder om "Havsforskningshuset" på St Bornö. Klippig botten och en gast ovan vid havsmete gjorde att vi strax fick lägga ner det fisket. Say no more...

Drog oss in på grundare vatten och fick fina bottennappsfria drifter. Fem hyfsade Skrubbskäddor, med 37 cm i topp och ett par handflatestora Sandisar blev det där.

Ner till sydspetsen St Bornö, några mindre Torskar och sen vidare upp längs sundet mellan Bornöarna. Ganska dött tills vi hittade en liten fläck med mängder av Torsk i storlekarna mellan 35-45 cm.

Om jag är rätt ute är Torsken helt fredad i Gullmarn, varför till min gasts stora fasa all fisk returnerades. Vi lade ner efter 6-7 st vardera, ingen mening att joja småtorsk trots att det är kul när de klipper på, särskilt på våra lätta grejor.

Nedanför de vrålbranta klipporna på västra sidan av St Bornö avslutade vi med ytterligare lite Torsk, denna gång i miniformat. En liten Gylta eller Snultra kom upp, men jag kunde inte artbestämma den.


Onsdagen var det Makrillmete bland öarna norr om Grebbestad, men det gick sjö som inte min båt är byggd för så det blev en ganska rumphuggen historia. Två mindre Makrillar och en Vitling på runt 25 cm var allt innan vi drog oss hemåt till en betydligt mer samarbetsvillig burk med öl. //Benny
Dick med 35:a Skrubba.
Ekipaget utanför mor´s hus på Bohusläns klippor..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar