onsdag 20 februari 2013

Spöparavan

Fan vad jag hatar reklam på Tv! Resulterar i att man undviker dumburken i det längsta. Vad ska man då göra de mörka vinterkvällarna mer än att drömma om kommande fisketurer? Tja, efter att drygt trehundra fågelholkar nu är färdigbyggda får man väl gå på lite pyssel med fiskegrejerna.

Många använder spöparavaner och tycker de är utmärkta. Själv föredrar jag pulka när så är tillåtet och lämpligt. Har allt testat paravaner lite men inte fastnat för dem riktigt.
Fick så syn på några små fina paravaner som Henry H tillverkat. (Vad tillverkar inte han, så säg?)

Beslöt att kopiera dem med en liten touch av egen idé. Vill kunna använda Scottyklämmorna till annat mellan varven utan att behöva klippa loss dem från paravanerna. Ny konstruktion på bygel alltså. Hoppas att det kommer att fungera, har provat ett par prototyper med gott resultat, men man vet ju aldrig. Blir inte första gången man får skrota en på pappret bra idé pga utebliven funktion  :-)

Senaste exemplet är min ispulka med medar, den går fint som snus på blankis, men på det den var tänkt för, 10-15 cm snö, är den ett misslyckande, den styr som ett lok dvs rakt fram i alla lägen... Suck!  (i dubbel bemärkelse).  // Benny
Fyra vänster + fyra höger.
Den oranga ska få dubbla klämmor.
Den obstinata släden! 
Holkbygge: Borrning av framstycke D=32mm.
Fixtur för borrning av sidor.
Fixtur borrning av tak.
Ett femtiotal mesholkar klara för uppsättning.
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar