måndag 26 november 2012

Trolling på Vättern

Äntligen dök det upp en fiskbar dag för mig. Är det inte arbetsläger hemma är det arbetsgivaren som vill att man tittar in då o då...

Men denna söndag kom man alltså iväg tillsammans med Ingemar från Mjölby en tur på Vättern med främst bigga Laxar i sikte.

Därav blev nu intet, är väl bäst att redan nu avslöja. Men gott nog för en Vätteramatör som jag själv blev det ändå. Vädret var utmärkt för detta fiske enligt den mer erfarne Ingemar, ostliga moderata vindar, mest mulet och några grader över nollstrecket.

Vi satte sex spön, två på djupriggen och de andra fyra med spöparavaner. Blandat Apex och mindre wobbler i Ingemars hemliga specialfärger. (Som jag kan avslöja mot en större summa pengar)  :-)

Efter en knapp timme kom de första två huggen vilket resulterade i en mindre Röding (48 cm) och en Lax på 51. Ingen av dem lovliga alltså... synd, jag hade spetsat på en rökfisk såhär innan jul.

Nåväl, nästan hela dagen kvar, bara att köra på. Efter mer än tre händelselösa timmar var sugen ganska tappad och vi började snacka upptagning. Då minsann flänger det till igen och Ingemar landar en Röding till på 49 cm, ingen tur med centimetrarna idag...

Ytterligare en stund senare sackar en paravan betänkligt och en liten lax landas. Till sist löser ena riggen och dagens sista och enda godkända fisk kan säkert landas. Ingen retur på den kan jag meddela!
Redan rökt o klar, idag måndag.

Som vanligt blir man rundfiskad av den omöjlige Henry H, önskar jag kunde skylla på nåt men hittar inget trovärdigt. Får helt enkelt lyfta på den imaginära hatten och säga grattis till hans två fina Öringar, den ena en fyrakilos lekfärgad returfisk och den andra en trekilos blank granning. Plus de andra han fick förstås...

Blev faktiskt lite trollingsugen igen, blir det väder på söndag kan det nog bli en sväng i egen båt...


Röding 48 cm
Lax 51 cm
Ingemars Lax. Hungrig. Alltså omätt... he, he...
Blyg Röding, 49 cm
Äntligen! 56 cm. 1600 gr
Ingemar riggar
Henry H beundrar sina firrar. Granna..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar