söndag 4 mars 2012

Två upp och två i minne.

Låter som ett räknetal men passar lika bra in på dagens fiske. Var en sväng på Vättern med Ingemar. Kändes onekligen lite märkligt att fara hemifrån med båten på släp, i 10-gradig kyla, passerandes sjö efter sjö med isen liggande tjock i morgondiset...

Körde med pulka, djuprigg och en spöparavan, totalt sex spön. Väldigt blankt vatten och strålande sol till att börja med. Inte de bästa förhållande för ett bra fiskeresultat alltså, men desto härligare att sitta på sjön. Drog oss mot land där fallvindar från berget skapade lite krusningar i ytan.
Tog nog en timme till första nappet, en Öring på 55 cm som tog på 10 meters djup på riggen.

Vinden kom igång lite lagom fram på dagen och då var det dags för ett pulkahugg. En Röding på 56 cm. Tog på en Fladen Conrad i en kulör som fick Ingemar att fälla den lakoniska kommentaren             -Det var en färgglad wobbler.
Ja kanske det, men Rödingen gillade den i alla fall...

Sen var det dags för Ingemar att drilla en fisk. Visade sig vara en mindre Lax som jag lyckades befria med hjälp av håven och en stor portion skicklighet. Ursäkta den dåliga håvningen Ingemar.

Ett kort strandhugg senare trollade vi oss mot hamn och vid upptagningen av grejerna slog det på en fisk på djupriggen igen. En Lax, bättre storlek denna gång, tippar på runt tre kilo. Släppte efter flera vändor i ytan vid båtkanten, hoppade en gång över ytan och dök sen rätt ner. Kände hur den bökade kring och sen var den bara borta.

Hade jag varit ensam hade jag nog börjat grina! Var många år sen jag fick fiskefrossan, men nu var det allt en släng. Tur att den inte var större. Missade alltså en äkta Grand Slam. Glad ändå för min första Vätternöring.



Långsmal Öring.




Röding 1210 gram.




Lite kyligt i vinden stundtals.




.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar