torsdag 8 mars 2012

Rödinglängor på G.

Lyckades lura bilverksta´n på ett par tusen idag! ABS-lampan tändes och hastighetsmätaren slutade fungera på Opeln häromdagen och bilverkstaden rekommenderade ett besök för felsökning och ev reparation hos dem.
Retligt att komma dit och finna att kontakten till givaren hoppat ur eller nåt annat liknande dumt. Upp med bilen på lyften på jobbet och konstaterar att själva givarkabeln legat mot insidan på däcket och småningom slitits ner så ena ledaren var av.

Tog exakt en timma att fixa, klippte av det skadae och lödde ihop det hela med gott om krympslang runt. Ha! Nån gång ska man ha tur också...

Blev så inspirerad av framgången så när jag kom hem beslöt jag att tillverka en rödinglänga eller två. Kan ju vara bra att till trollingen framåt sommaren.
Fick fatt i hyperblank aluminiumplåt, tunn nog att tillåta klippning med en kraftig hushållssax. Bilderna ljuger lite, de är riktigt blanka på konvexa sidan.

Hann bara med att tillverka själva skedarna och experimentera lite med olika infästningar. Fastade för två varianter som ska testas i praktiskt bruk.

Fräschade även upp planerboardklämmorna med lite ny signaltape. Hade ingen lysorange så jag tog grisrosa...




Fem skedar, L=55mm.




Två olika fästen.




Manliga klämmor.



.

2 kommentarer:

  1. evert@ningab.se29 mars 2012 kl. 01:01

    Jag undrar om dom där klämmorna är starka? och vart finns dom att köpa?

    vänliga hälsningar
    /Evert

    SvaraRadera
  2. Evert. Det är Scottys klämmor, finns hos alla välsorterade redskapshandlare. Funkar bra men kan glida lite på flätlinor, man får sätta den djupt i klämman om man har större wobbler eller paravaner.

    SvaraRadera