tisdag 21 december 2010

Tidigt ute, men vadå...

Eftersom det är dåligt med fiske för tillfället kan man ju alltid drömma om Norgesafari 2011. Vi tyckte platsen från 2010 var värd att prova en gång till. Alltså går resan till trakten av Kristiansund i början av augusti, det är bara åtta månader dit, rubriken var ju "Tidigt ute" eller hur?

Nu känner vi ju till platsen mer än senast och tror att det kan spara en del letande efter bra ställen.
Denna gång ska vi satsa vidare på djupfisket och ska ner ännu djupare. Större rullar med mer lina har införskaffats, vi siktar på djup neråt 400-450 meter! Stor Långa och Rocka står önskelistan där.
På de djupen kan man inte hålla till hela tiden, det är svinjobbigt bara att veva upp i tomme så att säga. Kroppen tar stryk, det lärde vi oss sist.

Personligen vill jag även utforska fisket i frivattnet och ska bygga några riktigt långa tackel för att kunna täcka mycket vatten i djupled. Sen blir det naturligtvis ordinärt havsfiske också på mer normala djup.

Tyvärr var inte det fina hus vi hyrde nu ledigt utan vi får nöja oss med en hytte på 30 m2. Men det finns i alla fall kök o dusch. Får försöka snacka med värden om vi kan hysa blöta flytoveraller nånstans, det blir hemskt fuktigt i stugan annars, det vet vi sen tidigare.

Nu hoppas vi på fint väder och fint fiske. För nya bloggläsare nämner jag att årets resa finns beskriven i äldre inlägg.



30 m2-stuga från 2009






Såhär underskönt kan Norge vara


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar