söndag 17 oktober 2010

Vertikalfiske

Var ute en heldagstur med Ingemar från Mjölby. Vertialjigg, både gummi och Vectra med död mört. Började på stenbotten och ganska omgående fick vi smågös på 9 metersnivån. Fiskade oss runt sjön i det fina vädret, strålande sol och svag vind. Konstaterade att vi hade lite olika metoder att täcka yta med. Ingemar brukar köra med aktern mot vinden och på sätt styra fart och riktning. Min elmotor är välan klen för den varianten så jag brukar drifta med vinden med drivankaret ute och justera riktningen med elmotorn.
Fördel: man kan koncentrera sig på fisket och slipper sitta låst i obekväm pose. Nackdel: funkar inte när det är svag vind. Och precisionen är sämre.
Ska testa Ingemars metod lite mer för att se om gösarna nappar bättre.

Fick provat Vectraskallar och kunde konstatera att de funkar bra, håller mörten i läge och går fint i vattnet. Upp på köplistan.

Betet för dagen var jigg i färgen "Dill" vilket betyder gröncharteuse med glitter och gröna strån i. Lunker City Shaker.

Totalt lurade vi ca 15 gösar varav 5-6 st var över måttet. 6 abborrar, största på kanske 4hg kom som bonus. Allt retur utom en gös runt 1,5kg.



                                                  
 
 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar