söndag 31 oktober 2010

Skapligt fiske

Nu är det lugnt på sjöarna häromkring. Såg två båtar förutom min på stora gössjön idag. En fin dag med härligt väder. Svag vind och en sol som bröt igenom då o då. Drygt 6 grader i vattnet och runt 8 på land.
Vertikaljiggning med en uppsättning nya jiggar enligt tidigare blogginlägg.

Testade lite olika men det var samma som förra gången som gick, en Shaker i färgen som vi kallar Dill och 25 grams huvud.
Måste skaffa fler 25 grammare, har bara två kvar. 30 grams är för klumpigt när driften är låg och mediumdjupt vatten. De var på 9 meter idag också, fast jag fick en på 11 med.

Hade med några frusna mörtar som tyvärr var lite väl stora, tog den minsta och satte på en typ vectraskalle. Hade ingen bra krokrigg med utan satte dit en vanlig liten stingerkrok i storlek 8. Ville mest se hur mörten gick i vattnet med den skallen. Hann knappt ner på stenbottnen innan det small på en skaplig gös som dock klev av halvvägs.

Hängde dit en stinger till på den misshandlade mörten och tog en ny drift förbi markören. Högg igen, kändes som samma size, kanske 1,5-2 kg men även denna klev av hissen innan den var uppe. Bytte mört till näst minsta men fick inget mer på detta. Inte många missade annars, de som tog klippte i ordentligt.


1600 gr





3200gr  70cm





En som haft tur minst två gånger i livet...





Mörten efter napp nr två



Totalt 5 eller 6 gösar, 4 över måttet, största 3200gr 70 cm. Endast tre returer idag, det slukade jiggen och blödde som grisar. Den större kom dessutom magsäcken upp på, andra gången jag är med om det på gös. Tråkigt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar