måndag 17 maj 2010

Kristiflygare-Safari

Så var det dags att summera den årliga vårsafarin. Det var Benny och Dan som fiskade. Detta år blev det på västkusten, närmare bestämt hos Dan´s nya ställe, Bösteshult, en mil utaför Ullared. Jag körde ner med min båt på onsdag kväll.

Fisket skulle i möjligaste mån förläggas till Öresund och det var mete som gällde.
Vi hade tur med vinden på torsdagen och fiskade på Sundet i nästan nio timmar utan att gå iland...
Startade på danska sidan långt norrut, djup kring 6-10 meter. Fick lite sandskäddor och en tobis.
Fortsatte ner till färjorna och kastade lite efter horngädda. Blev två var plus att Dan fick en långsmal havsöring, 57cm, 1350gr.

Därefter gav vi oss ut i mitten på jakt efter ett grundoråde som kallas "Disken" och brukar hålla rödspätta. Fasen vet om vi hittade stället, men spättor fick vi.
Till sist drog vi oss mot svenska fastlandet. Vi transportkörde ganska sakta för att bilda oss en uppfattning om hur bottentopografin ser ut. Vi hittade en kant som brant steg från 32m upp till 14. På krönet stod stora högar med fisk, sill trodde vi men det visade sig vara drösvis med torsk. Tyvärr var det bara smått så vi slutade ganska snart. Vi testade lite olika häcklor och pilkar, även jigg men den största blev bara ca 52cm.

Bästa betet var utan tvekan sandmask som Dan vänligen hade grävt på onsdagen.
Fredag blev en mellandag med lite horngäddespinn i Ringhals (inget), och maskgrävning inför lördagen.
Tyvärr var vädret emot oss denna gång och vi kunde inte åka tillbaks till Sundet.
Istället blev det ett uruselt gäddfiske på lördagen, jag brände ett napp direkt på djupriggen och Dan tog två mindre gäddor på jerk. Testade det mesta, men icke. Jag skyller på tidpunkten, har aldrig trott på dagfiske efter gädda, men Dan säger att det var fel på skepparen...
Kändes lite rumphugget med den inblåsta Öresundsturen men fiske är fiske som alla vet...

Summa kardemumma ungefär:
Sandskädda ca 30st
Skrubba 1st (exakt)
Rödspätta ca 12st
Horngädda 4st
Öring 1st
Vitling 2st
Torsk ca 20st
Sill 2st!
Och det bästa till sist: Tobis 1st 22cm. När den är artbestämd hoppas jag på rekord och ny art, Tomas får kolla på den när han kommer från Kina.
Totalt 9 arter på två man, ganska jämnt fördelat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar