söndag 5 maj 2013

Arnöy Brygge


9 fiskesugna grabbar intog Arnöy brygge onsdag den 24 april. Ronnie Kuno Christer och Peter med bil Olle Bengt Stefan Martin o Mikael med flyg.

Önskan.....rädsla.. ???

Vi blev väl bemötta med kaffe och dopp då vi kom lite tidigt, sen var det in i lägenheten och packa upp.
Torsdag blev första riktiga fiskedagen tyvärr så var det lite mycket vind men ej utan att vi kunde gå ut. Vinden var annars måttlig under veckan så vi kunde fiska alla dagarna under resan. Det var en hel del dyningar upp till en 5-6 m så vissa i  gänget hade lite problem  till en början.

Dyningar som bryter på ett grund. Respekt....

Vi ( Christer och Peter ) prövade under ett par dagar att fiska lite inomskärs efter lite roliga arter både på grundtoppar och strömsatta sund.Vi hittade inte något roligt endast små Sej och Torsk med topp på 5-6kg roliga att få på lite lättare utrustning men inte det vi var ute efter. Kanske det var för tidigt på året. Bengt fick däremot en Hälleflundra på 17,5 kg inomskärs när han Ronnie och Kuno prövade fiske inomskärs.

Bengt med H-flundra

Mikael Martin och Olle

Det bästa fisket var utan tvekan längre ut på havet väster om ögruppen Fleinveir eller längre ut mot Lofoten och norr ut.
I slutet av veckan så klev det på ett par riktiga monster dels för Ronnie som stretade emot så mycket det gick under en stund, men Flundran bara gick. Tyvärr så slutade det med linbrott och ett antal svordomar. Martin fick även han känna på styrkan som en stor flundra har, för hans del så drog den ut en hel del lina, sen klev den bara av och simmade vidare. Martin fick dock ett par mindre H-flundror, så det blev ett bad i havet för hans del.

Glad Martin, innan han insåg att han skulle bada.


Olle fick upp ett par fina Sejar med topp på 10 kg. Tur det, så han fick lite nytta av allt hans spring på gymmet innan resa.

Olle med Sej på 10 kg

Summering av veckan är. Bra fiske som kunde varit succé om någon av de stora H-flundrorna kommit upp.
Torsk på 13,12,11 kg och ett antal mellan 8-10 kg. 
H-flundror 3 st med topp på 17,5 kg.
Sej 10kg 
Havskatt 1 mindre,
Lubb till förb...se med topp på ca 5 kg. 
Långa 2 st mindre  
Kungsfisk en mindre.

Torsk 13 kg

Kuno med fin Torsk
Stefan drillar för fullt.


Martin och bra Torsk


Torsk på 12 kg och Christer

Glad Peter med 11 kg Torsk
Då var första resan i år till Norge avklarad för Peter, en bra resa med goa och trevliga grabbar.
//Peter


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar