söndag 11 december 2011

Brrrrrr.....

Fy hundan vad kallt det var på sjön idag. Grav fiskeabstinens är väl det som gör att man ger sig ut en sån här dag? När jag åkte hemifrån på förmiddagen var det ett par minus och solsken. Inte mycket vind att tala om. Väl ute på sjön kom det in tunga skyar från väster men det kom ingen snö, hade inte blivit förvånad om det hade börjat falla.
Men ser man på, efter en stund klarnade det upp igen. Detta var nog dock finalen på båtfisket 2011 känns det som...

Båtpimpel efter abborre var planen idag och det gick utmärkt. Lade mig på några olika kanter i lä och pimplade traditionellt med pimpelspö o vertikalpirk agnad med öga.  Även balanspirk på UL-spöt prövades, kan ju ge lite större fisk om man har tur. Vertikalet funkade bäst, det var bara smått i stimmen.


Hittade ett nytt grund som jag noga loggade av med Dr Depth. Det såg lovande ut inför isfisket, stod mycket fisk kring branterna från 8 till 10 meter. Lite förvånande var att det även stod en del fisk uppe på grundet, på 3-4 meter. Sen var det tomt tills man kom ner på 8.

Ja, nytt o nytt, jag har inte varit just här och fiskat förut, sjön är stor och det finns garanterat fler roliga ställen att upptäcka.




Små som sagt, men ganska många. Fick över fyrtio.




Dagens största, ett hekto på sin höjd




Syns nästan hur kallt det är? Varmare i vattnet än på land.




Abborre på 8-10 meter. 3,9 grader.




.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar